Projectbureau Odino BV

Standaard maatwerk en kwaliteit

Over ons

Wij, dat zijn

Riet van Tuil   en   Pieter Hogenbirk

beiden met een rijke ervaring in diverse functies,

met een open mind en een helder perspectief voor de toekomst.

Vanuit die achtergrond willen we je graag een stukje verder helpen.

Pieter Hogenbirk ....

heeft ruim 45 jaar onderwijservaring. Ik ben begonnen als docent natuurkunde en hoofdauteur van de bekende methode Natuurkunde Overal. Vanaf 1987 ben ik als projectleider, programmamanager en procesmanager betrokken geweest bij de start van ICT in het onderwijs.

Een brede blik op het onderwijs heb ik opgedaan als inspecteur van 2000 tot eind 2007, waar ik o.a. een beoordelingskader voor de stand van ICT op een school heb ontwikkeld. Als inspecteur heb ik veel ervaring opgedaan met het beoordelen van de kwaliteit van scholen binnen een of twee dagen. 

Van 2008 tot 2014 ben ik rector geweest van het Helen Parkhurst in Almere, een vooroplopende school op ICT-gebied. Ook is de school in mijn periode van het predicaat "zwak vwo" afgekomen.

Het internationale perspectief heb ik in talloze internationale samenwerkingen opgedaan. Zo was ik voorzitter van de werkgroep VO van de IFIP. Voor de Unesco heb ik recent een 25 pagina's tellend document geschreven over de rol van ICT in het onderwijs (klik hier).
Voor Springer heb ik een bijdrage geleverd aan de Encyclopedia of Education and Information Technologies (klik hier). 
In Nederland was ik voorzitter van het NIVO (Netwerk Internationalisering Voortgezet Onderwijs) en heb ik in 2019 mede het nieuwe Global Citizen Network (klik hier) opgericht. 

Van 2008 tot 2014 ben ik rector geweest van het Helen Parkhurst in Almere, een vooroplopende school op ICT-gebied. Ook is de school in mijn periode van het predicaat "zwak vwo" afgekomen.

Op dit moment ben ik voorzitter van de Vereniging NLT (natuur, leven, technologie), een prachtig interdisciplinair vak in het voortgezet onderwijs (klik hier). 

Ik ben programmaleider van ICT in de Wolken in Almere, een buitenschools programma voor leerlingen met extra belangstelling voor het werken in de ICT (klik hier). 

Voorts ben ik voorzitter van de auditcommissie van Havisten Competent (klik hier).